طرز تهیه پودینگ حضرت نوح (آش عاشوره) ,طرز تهیه , آموزش,روش تهیه,آش تركیه,پودینگ حضرت نوح,پودینگ,آش عاشوره,آش

طرز تهیه , آموزش,روش تهیه,آش تركیه,پودینگ حضرت نوح,پودینگ,آش عاشوره,آش

طرز تهیه پودینگ حضرت نوح (آش عاشوره)

آماده سازی: 1 ساعت
مدت انتظار: 4 ساعت
مجموعاً: 5 ساعت

مواد اولیه :

برای 4 نفر
گندم                                        1ونیم پیمانه (پوست کنده)
نخود                                                           نصف پیمانه
کره                                                                  200گرم
لوبیا سفید                                                  نصف پیمانه
شکر                                                        به میزان لازم
هل                              2قاشق غذاخوری (ساییده شده)
انجیر                            نصف پیمانه (خشک و خرد شده)
قیصی        نصف پیمانه (زردآلو و هلوی خشک و خرد شده)
خلال بادام                                               1چهارم پیمانه
کشمش                                       1سوم پیمانه (پلویی)
پسته                                      1سوم پیمانه (خرد شده)
گلاب                                                      1چهارم پیمانه
نمک                                                        به میزان لازم
کره                                                                 150گرم

طرز تهیه :

ابتدا حبوبات را شسته و به همراه نمک و آب و کمی کره بپزید.بعد از آنکه حبوبات کاملا پخته شدند گندم را که از قبل شسته و با آب سرد خیس کرده اید را نیز اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا باهم بپزند. کشمش و قیصی و انجیر خردشده و خلال بادام را شسته و در آب گرم خیس کنید تا نرم شوند. وقتی غذا پخت و لعاب انداخت گلاب،شکر و خشکبار را به آن اضافه کرده و روی غذا دمکنی میگذاریم و حرارت را بسیار ملایم کرده و اجازه میدهیم باز هم بپزد.

نکات:

1)برای خوشمزه تر شدن این پودینگ یا آش بهتر است مواد را با آب مرغ صاف شده بپزید.
2)حتما حبوبات را از شب قبل خیس کرده و آب آن را 2بار عوض کنید و اگر فراموش کردید آن را 2مرتبه بجوشانید و آبش را خالی کرده و بعد بپزید.
3)برای تزیین این آش میتوانید از انجیر،تخمه،زرشک،پودر گل سرخ،مربا و ...استفاده کنید.
4)در صورت تمایل از هر مغز دلخواهی میتوانید در این آش استفاده کنید.

5)عاشوره نوعی آش ترکیه ای است که مواد اولیه آن از ۱۲ ماده غذایی از قبیل بلغور گندم، نخود، عدس، لوبیا، کشمش، قیصی، بادام و انواع ادویه تشکیل شود، که معمولا علویان ترکیه آن مواد را به صورت نذری هدیه می کنند. خانه های جم علویان دارای دیگ های بسیار بزرگی برای پخت عاشوره است، که پس از قرار گرفتن بر روی اجاق، مواد اولیه با دعاها و ذکر سلام و صلوات بر پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) و ائمه معصومین (ع) به داخل دیگ ریخته می شود و بعد آب به آن اضافه می شود. پس از پخته شدن عاشوره و زمانی که برای توزیع آماده می شود، ریش سفیدان علوی هر یک به ترتیب سلسله مراتب و جایگاه دینی با قاشق های بزرگ چوبی، عاشوره را هم می زنند و هنگام هم زدن معمولا بر پیامبر اسلام و اهل بیت آن حضرت سلام و صلوات فرستاده می شود و دعاهای مخصوصی نیز برای شفای بیماران و بهروزی و موفقیت مسلمانان می خوانند. بعد از پایان مراسم هم زنی، عاشوره در میان افرادی که در خانه گرد آمده اند توزیع می شود.

بخشی از این آش نیز در خانواده های علوی قرار می گیرد که افطار روز ۱۲ محرم با این آش گشوده می شود.

پختن عاشوره در میان اهل سنت ترکیه نیز رواج دارد، که معمولا در بین ۱۰ محرم تا ۱۵ محرم در خانه ها توسط مردم پخته و به عنوان نذری در میان همسایگان توزیع می شود. به اعتقاد اهل سنت ترکیه، کشتی حضرت نوح (ع) در ۱۰ محرم به خشکی رسید، خانواده و پیروان آن حضرت از باقیمانده مواد غذایی که در کشتی داشتند آشی را پخته و در بین سرنشینان کشتی توزیع کردند. گرچه این سنت به طوفان بزرگ نوح نسبت داده می شود ولی با توجه به نام آش عاشوره و تقارن آن به ایام شهادت سالروز شهیدان و سرور آزادگان عالم و یاران با وفای آن حضرت، چنین بر می آید که این سنت بیشتر در ارتباط با واقعه کربلا در میان مردم آناتولی رواج یافته است .

نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه